Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Miért tabu a köbön a szex és a swinger?
2017. április 28. írta: Siklósi Botond

Miért tabu a köbön a szex és a swinger?

fotozz_234922.jpg

Fotó: Filep László

 

Hetek, sőt hónapok óta kavarok egy gondolat a fejemben. A szex illetve azon belül a swinger miért tabu a köbön? December végén írtam egy posztot A swinger öli a lelket? címmel. Egy életviteli és üzleti coach videójára reagáltam, aki azt állítja magáról, hogy társkapcsolati kérdésekben is segítségére tud lenni embereknek. Ezzel az úriemberrel felvettem a kapcsolatot és elküldtem neki a posztomat. Egy vitát szerettem volna kezdeményezni, természetesen maximális tisztelettel, de csak annyit válaszolt, hogy majd elolvassa. Én naivan azt gondoltam, hogy mindannyian ténylegesen szeretnénk tenni a társkapcsolatok minőségéért, és aki ezt hirdeti, az tényleg így is gondolja. Woody Allen egyik találó gondolata jut eszembe:

 

A pénz fontos, főleg anyagi szempontból!

Húsvét előtt egy ismert szexuálpszichológus hölgy facebook-os oldalán megjelenő írására gratuláltam és tetszésemet kinyilvánítottam. Ezt megköszönte, amire felbátorodtam és mindenki által láthatóan szó szerint ezt a kérdést tettem fel: "Folyamatosan reménykedem, hogy talán egyszer írni fogsz a swinger életformáról is. Viszont úgy látom, hogy ez a téma valahogy tabu a köbön. Véleményed szerint mi az oka annak, hogy itthon ez a helyzet? Miért ennyire álprűd a társadalmunk illetve az emberek? Tényleg érdekel az őszinte véleményed. Köszönöm szépen a válaszod!"

Ne lepődj meg, válaszra sem méltat április 10. óta.

Sokan úgy gondolják, akkor változtatnak az életükön, ha ez meg az a külső dolog megváltozik, és ha így, illetve úgy alakul az életük. Meggyőződésem, így soha sem fognak változtatni és mindig csak sodródni fognak.

Több, mint tíz éve jártam Pompeiiben és megdöbbentett a kendőzetlen őszinteség és szexualitás. A megmaradt képek, freskók, szobrok, de még a térkövek is a szexualitásról szóltak. A romok között sétálva megkérdezte az idegenvezetőnk egy bejárat előtt: "Szerintetek ez az épület milyen funkciót töltött be?" Nem tudtuk, hogy a - több, mint kétezer éves - kupleráj bejárata előtt állunk, és a hölgy igazát a fallosz formájú térkő igazolta, amely a bejáratra mutatott. Krisztus előtt úgy tűnik a szex és az orgia nem számított tabunak, természetes része volt az életnek.

Napjainkban úgy teszünk, mintha bűn lenne erről beszélni. Takargatjuk ezt a témát gyerekeink, szüleink, rokonaink, barátaink és ismerőseink előtt , de amikor az ajtók mögöttünk becsukódnak, kíváncsian nézzük a különböző valóságshow-k és egyéb szexuális tartalmakat magába foglaló műsorokat. Szándékosan nem pornóról írtam elsőnek, mert azt gondolom, a lelki folyamatok ugyanúgy érdekesek számunkra, mint a szex. Mindenkit érdekel az erotika, az első érintés, a flört és maga a játék, de azzal, hogy megházasodunk, felállítunk egyben egy korlátot is.

A monogámia egy korlát? Én azt gondolom, igen. Természetesen tisztába vagyok azzal, hogy ezért a kijelentésemért sokan megköveznének és a társadalmi normák nem ezt mondatják ki velünk. Évtizedekig én is a monogámok táborát erősítettem és elképzelhetetlen volt számomra a mai gondolkodásom. Ne feledjük, mind a két oldalt ismerem és tapasztalati alapon. Nem tankönyvekből és egyetemi pulpitusról megszerzett információk ezek, hanem az élet által produkált valós élmények megtapasztalása.

Érzelmileg monogám maradtam és ez soha nem fog változni, viszont Vandával közösen megéljük a vágyainkat. Nyugodtan alszunk és minden esetben őszinték vagyunk egymáshoz. Sokan működünk így, nagyon sokan!

 

 fotozz_97260.jpg

Fotó: Filep László 

 

Viszont mi emberek felháborodunk, amikor valakiről kiderül, tilosban járt és megcsalta a férjét vagy feleségét. Hangosan kántáljuk, hogy tehetett ilyet és titkon természetesen mi is eljátszunk azzal a gondolattal, vajon milyen lehet egy izgalmas titkos légyott? Milyen lehet a barátom feleségének a csókja vagy a barátnőm férjének az ölelése? Soroljam még? Több alkalommal láttam saját szemeimmel, amikor egy tekintet a családi béke azonnali bomlását okozta és arra is emlékszem, amikor egyik ismerősöm egy ilyen pillantásért szájon csapta férjét. Azt nem állítom, hogy a férj tekintetében nem volt benne a "szemmel dugás" élménye, de valamikor végre azt meg kellene értenünk, mi emberek így működünk.

Mindig is szerettem és tiszteltem a női nemet, de csak három éve tudom, hogyan működnek a nők és a férfiak. Önismeretben is jelesre vizsgáztunk, mert ha nem így lett volna, ebbe a világban beledöglünk. Itt nincs manír és kamu, mert, ahogy Vanda szavait már többször is idéztem, "a swinger klubok világában megtalálod a meztelen igazságot". 

Nézd meg! Az életünkben, a tv műsorokban, a politikában, de akár a vallásban is, semmi sem az, aminek látszik. Itt tartunk ma, a "fejlett" társadalmunkban, a férfiak elnőiesedtek, a nők elférfiasodnak és mindannyian érthetetlenül nézzük a monogám kapcsolatok működőképtelenségét. Te nem így látod? Tíz házasságra hat válás jut. Szerinted ez így jól működik? Persze, joggal mondhatod, a társkapcsolatok nem csak a szexről szólnak. Ebben egyetértünk, viszont talán erről a témakörről beszélünk a legnehezebben és ha mégis, itt hazudunk a legtöbbet. A szexualitás mindenkit érdekel, de szeretjük eljátszani, vágyainkon tudunk uralkodni és alig várjuk, hogy a többiektől elvonulva maszturbálhassunk egy elképzelt vagy ismert személyre. 

Miért kell elfojtanunk vágyainkat? Miért nem élhetjük meg együtt szexuális vágyainkat? Nem akarok senkit megtéríteni és nem is gondolom, hogy éjjel-nappal szexelnünk kell. Viszont meggyőződésem, hogy keveset foglalkozunk egymással és magunkkal. Ebben a világban mi emberek azt várjuk el, hogy az általunk fontosnak tartott dolgokból minél többet kapjunk. Csak egy dolgot felejtünk el! Ahhoz, hogy kapjunk, először önzetlenül adnunk kell. 

Pici gyermekkorunkban arra tanítanak minket, hogy ez a tied, a máséhoz pedig ne nyúlj, mert az az övé. Nem tanuljuk meg a közösség fogalmát és maga a szó értelmezésén sem gondolkodunk egy másodpercig sem. A közösség az én értelmezésemben a közös mindenség. Ne keressünk vallási és társadalmi és egyéb különbségeket, hiszen mi magunk vagyunk a közösség és nekünk kell eldöntenünk, hogyan akarunk működni és élni. 

Pár éve olvastam egy felmérést. Emlékeim szerint nagyon sok embert kérdeztek meg arról, mi számára a legfontosabb? Ilyen válaszok voltak, hogy pénz, egészség, öltözködés és egy ilyen válasz is jelölhető volt, mások mit gondolnak rólam. Lehet, hogy nem hiszed el, de ez, az utóbbi a legfontosabb számunkra. Mások hogyan ítélnek meg és mit gondolnak rólunk? Most tényleg ettől lesz jobb nekünk, ha te, ő vagy valaki más azt gondolja, amit én hiszek? Ezt gondolod? Tényleg? 

Engem nem érdekel, hogy te, vagy ő, vagy bárki más mit gondol rólam és másról. Nem akarok megfelelni senkinek és csak azért nem fogom magam sz@rul érezni, mert ezt várják el tőlem. Szeretem a sonkás pizzát, de azért mert mások szerint nem illik kolbászost enni, ezért nem fogom azt kihagyni. Az előbbi példa csak ténylegesen példa volt és ne szó szerint értsd. Nem azért nem vagyok biszex vagy meleg, mert elítéli, vagy nem ítéli el a társadalmunk, hanem szabad akaratomból. Nem fogok a farkamra csomót kötni, mert ezt várják el tőlem. Amennyiben valaki tetszik, és ha ez kölcsönös, valószínűleg szexelni fogunk. Nyugodtan ítélj el ezért, én így szabadon élem az életem és a Te korlátaidat nem én alkottam meg.

 

fotozz_208843.jpg

Fotó: Filep László

 

Szeretünk mutogatni? Sajnos igen, pedig hidd el, vannak ennél kellemesebb tevékenységek is. A hétvégén úgy húszan összejöttünk egy nagyon jó barátunknál a facebook-os titkos csoportunk tagjaival. Azt gondolod, hogy nagy orgia volt? Hát tévedsz. Ez egy ismerkedős, barátkozós, feltérképezős szuper este volt, ahol combjainkat csapkodtunk önfeledten és néhányan néha majdnem bepisiltünk a nevetéstől. Szabad akaratunkból tettünk így és bátran kimerem jelenteni, néhány órára elfelejtettük mindannyian a problémáinkat és a mindennapi megfelelési kényszereinket. Szinte senki nem ismert senkit személyesen mégis így alakult. Azt gondolod, hogy ez Vanda és az én érdemem? Nem, nem!

Az emberekbe bele van kódolva ez az igény, a nevetés és felszabadulás igénye és tényleg nem volt szex, csak beszélgettünk. Természetesen sokan kérdeztek minket a blogról és így a swinger, mint életforma is terítékre került. Voltak pillanatok, amikor az erotikától szinte izzott a levegő és bizony jelen volt a szexuális energia is, jó volt önfeledten lazulni. 

Napok teltek el és ez a kicsi csapat egymásra talált, bátrak lettek. A lányok NŐK lettek,a pasik FÉRFIAK és elkezdtek őszintén egymással beszélni. A csapatunk többsége nem swinger és lehet, soha nem is lesz az, de ebben a tisztaságban és őszinteségben jól érzik magukat.

De miért tabu a köbön a szex és ezen belül a swinger? Ilyen a neveltetésünk, ezt hoztuk magunkkal. Az, hogy ez változzon, nekünk kell változnunk és változtatnunk. Talán első körben legyünk őszinték legalább magunkkal. Ne félj bevallani, hogy igen, kíváncsi vagy a többesszex lehetőségére, vágysz erre az érzésre és tapasztalásra, csak...mondd ki...FÉLEK! 

Benned van a birtoklási vágy és attól félsz, a párodnak a másikkal jobb lehet? Önértékelési problémák ezek és hidd el, a párod azért van veled, mert téged szeret.

Kezdj el végre őszintén gondolkodni és merj ezekről beszélni. Ha tetszik az életformánk és a gondolataink, bátran jelöld az oldalunkat és másokét is. Ne félj és ne függj mások megítélésétől! 

A változás belülről jön, belőled és belőlem és így lesz ebből közösség! EGYÜTT! 

Van még hely a szívünkben!

 

Botond

 

FONTOS! Amennyiben már like-oltad a Facebook-os oldalunkat vagy most szeretnéd ezt tenni, légyszíves először nézd meg rövid videónkat! 

A Facebook-os oldalunkat itt találod: kattints ide

Ugyanitt létrehoztunk egy titkos csoportot is, ahol ebben a témakörben mindenki kölcsönösen megoszthatja tapasztalatait, véleményét és természetesen kérdezhet, ismerkedhet is. Nem csak swingereknek javasolt csoport! Amennyiben szeretnél a csoport tagja lenni, like-old a Fb-os oldalunkat és privát üzenetben jelezd ezt az igényed!

A bejegyzés trackback címe:

https://swingerpar.blog.hu/api/trackback/id/tr2312454239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Durrell (törölt) 2017.04.28. 21:01:57

Minden nézőpont kérdése... Ez jutott eszembe először az írásról, mivel pont pár napja gondoltam, hogy mi ez a "swinger-divat" manapság. Az elmúlt pár napban több swinger témájú cikkbe is belefutottam, keresés nélkül. Tehát amíg neked a tabu jut az eszedbe, nekem a "túlreklámozás". Értsd itt a swingert és a szexet. Mintha azt az érzést akarnák kelteni, hogy ha nem próbáltál valami "extrát" a szexben, akkor te egy igen prűd ember vagy. Na ez a hozzáállás nem tetszik, és itt ne értsd félre nem rád gondolok, de a világ azt sugallja, hogy monogám heteroként én igen lesajnálni való egyén vagyok. Szerencsére az egyik legjobb tulajdonságom mindig az volt, hogy nem érdekel mások véleménye, így nem hajlok meg ez az ítélet előtt sem. Igen, a szex nagyon fontos, szerencsés esetben a mindennapok része, kölcsönösségen alakuló társas érintkezés. Hogy ki kivel éli meg, hogyan és milyen formában az nyilvánvalóan változatos képet mutat. Ennek jobb esetben egyéni igényeink szabnak határt. De természetesen a mindenkori "szexuális-divat" is hat ránk. Ahogy írtad, ókorban mások voltak a szokások, szabadabbak a szexuális vágyfantáziák. Igen, de elfogadott volt a fiatalkorúak, olykor gyermekek szexuális "használatba vétele" is, amellyel ma már kevesen értenének egyet. Igazad van, többet, nyíltan, őszintébben kellene beszélnünk a szexről, ehhez, viszont nagyobb önismeretre lenne szükség. Mindig változunk (szerencsére). Muszáj lépést tartani magunkkal, különben csalódást okozunk annak aki a legfontosabb: saját magunknak. Te is, én is tudom, hogy távoli utópia egy olyan világ, amikor elfogadjuk egymást olyannak, amilyen, amikor bátran felvállalható egyéniségünk minden része. Én próbálok úgy élni, úgy cselekedni, hogy összhangban legyen önön igényeimmel. És igen, volt már olyan szituáció amikor a társadalmi nyomás miatt önmagam ellen tettem (nem szexre gondolok). Az ember hibázik. Sokszor. De remélhetőleg tanul belőle.
Szóval a lényeg: másképp látjuk a világot. Szerinted tabu a swinger, szerintem meg inkább divat. Ettől egyikünk sem jobb, sem rosszabb ember. Igazad van, a szexről beszélni kell, beszélni kellene. Csak baromira nem mindegy milyen formában. A neten, tévében, könyvekben rám zúduló alpári, közönséges, ítélkező, szélsőséges formával van problémám.
Mi előtt még bárki hozzám vágja, hogy miért olvasok ilyen cikkeket, meg biztos elfojtott vágyfantáziáim vannak, jelzem: igen, vannak szexuális vágyaim mint mindenki másnak. A szex majdnem mindenkit érdekel. Én is nyitott vagyok új dolgokra. De az, hogy mikor, mit élek át, mit próbálok ki, az legyen az én szabad döntésem, ne egy "társadalmi nyomás" eredménye. Igen, senki se féljen bevallani hogy szeretné kipróbálni a swinger-létet, de senki se féljen bevallani, ha nem érdekli hiába dicséri a barát, a barátnő, a szomszéd a stb.

2017.05.01. 16:13:51

öö izé, miért is tabi és miért is ne beszélnénk róüla??? Hisz ti is teljesen vállaltan és "büntetlenül" tudtok beszélni erről és még az arcotokat is vállaljátok a közönségtalálkozókon ? Miért kell ezt a "tabu" szót állandóan előrángatni ? Hisz nem igaz ! Nem közösít ki titeket a társadalom, bátran és szabadon megélhetitek a vágyaitokat. Miért zavar titeket az, hogy más embereknek ez sok lenne, hogy annyi szorongásuk van, hogy nem tudnak vagy akarnak erről nyilvánosan beszélni? Az elfogadás azzal is jár, hogy elfogadjuk a másik ember sérültségét és korlátait.

A másik téma a coach és pszichológus aki nem válaszolt nektek. Ezek az emberek a közbizalomból élnek, nekik kockázatos lenne a saját véleményüket konfrontálva felvállalni egy nyilvános felületen, vagy akár veletek privátban levelezni, hisz nem tudják, hogy mennyire bízhatnak meg bennetek. A másik, hogy ők pénzből élnek, az idejük pénz, és a szabadidejükben nem fognak ingyen veletek erről társalogni. Annyira nem érdekli őket ez, hisz ők ezt munkaidőben, munkaként csinálják.

A swinger életmód meg egy nagyon hosszú témakör... kipróbálva valami hasonlót, én arra jutottam, hogy a lelki érettség jele az ha valaki a monogámiában ki tud teljesedni. A kis önző egó az aki állandóan új és új, a korábbinál mindig nagyobb szabású élményekre vágyik, az állandó önigazolásra, hogy milyen sokat érek, milyen vonzó vagyok, milyen potens.. stb. és ezt meélheti akkor a házasságban is, mert előtte úgy látszik nem tudta ezt megtenni. De ennek még millió rétege van az intimitás, a kölcsönös bizalom.. stb stb... meg ti most az életetek csúcs élményeit élitek, amit majd nem lehet fokozni és sajnos én már láttam olyanokat akik átestek ennek a túloldalára, ahol a kiábrándultság vár. mindegy, ez még hosszú lenne...

Siklósi Botond · http://swingerpar.blog.hu/ 2017.05.01. 16:35:50

@Kulics:
Én azt gondolom, a swinger életforma is a szexualitás része és azért írtam a posztom címébe a tabu szót, mert a fősodrású médiába a szexualitással kapcsolatban mindenről lehet beszélni, csak erről nem. Ha tíz évente mégis valaki hozzányúl a témához vagy kiderül egy celebről, köze lehet hozzá, úgy tekinti a média, a sajtó, mintha az ördögtől származó dologról beszélnénk. Nekem ezzel van problémám és nagyon bízom abban, végre változik a világ.

Vanda és én elfogadóak vagyunk és nem akarunk senkire semmit ráerőltetni, de akiben fellobban a tűz, merjen érdeklődni és ne kelljen például egy munkahely előtt ezt az életformát takargatni. Nagyon sokan nem merik felvállalni a swingert, félnek a külső megítéléstől. Szerinted ez így helyes?

Siklósi Botond · http://swingerpar.blog.hu/ 2017.05.01. 16:43:50

@Durrell:
Sok dologban egyetértek veled és igen, a swinger bizonyos szempontból divat lett. Divat lett ilyen címmel könyvet írni vagy ilyen tartalommal fiktív történeteket kitalálni, de egy dologban mindannyian biztosak lehetünk! Párosan és párkapcsolatban ezt az életformát divatból élni nem lehet, mert aki mégis ezt teszi, belerokkan.

2017.05.01. 18:29:07

@Siklósi Botond: jajj már, mi köze a munkahelynek ehhez ??? Annyira nem jó összekeverni a szezont a fazonnal. Egy munkahelyre azért járunk, hogy a GDP-t növeljük nem azért, hogy az intim életünket ott megosszuk. Te miért vinnéd be a legintimebb dolgaidat a munkahelyre ? Ez szereptévesztés szerintem.

Siklósi Botond · http://swingerpar.blog.hu/ 2017.05.01. 18:57:05

@Kulics:
Szereptévesztés? Arról még soha nem hallottál, hogy a munkahelyek figyelik a leendő dolgozóik illetve a dolgozóik közösségi oldalait? Tudod, mennyien írtak nekünk, hogy azért nem merik like-olni a közösségi oldalunkat, mert félnek a munkahelytől és a nyilvánosságtól? Szerinted bármit is leírnék ok nélkül? Miért tennék ilyent?

Csak egy példa. Évekkel ezelőtt egyik valóságshow szereplőjéről kiderült, hogy ügyvéd létére bizony, szeret szabadidejében swinger klubokba járni. Az ügyvédi kamara fontolgatta a kamarából való kizárását és a média olyan színben mutatta be az említett hölgyet, mintha egy perverz disznóról beszélne. Talán valamelyik valóvilág sorozatban volt. Én évek óta nem nézek tv-t, elnézést, hogy nem emlékszem pontosan a névre. Talán a hölgyet Eszternek hívták.

Minden gondolatom megalapozott és nem esek túlzásokba. Természetesen tudom, írhatunk erről az életformáról és az index megosztásainak köszönhetően gyakran valóban sok olvasóhoz eljutnak gondolataink, de azt gondolom, lehetne ezt őszintébben és takargatás nélkül is tenni. Jó lenne, ha nem bűnnek tekintenék a swinger életformát.

2017.05.02. 12:36:09

@Siklósi Botond: a facebookon VAN lehetőség arra hogy normális privacy-t beállíthassunk, csoportokat lehet képezni az ismerősökből és lehet hogy csak a szűk baráti kör láthasson dolgokat... a "csak" ismerősi mondjuk munkahelyi kör meg NE lássa a tevékenységünket. Nem kell publikus profilt használni és akkor nem látja a munkahely. Mindenre van megoldás.
És igen, vannak olyan szakmák ahol a közbizalom miatt fontos a társadalom - konzervatív vagy prűd - szelleméhez való konformitás. Orvos, ügyvéd... Ezzel együtt kell élni és ehhez alkalmazkodni. Ez a mostani még mindig ezerszer megengedőbb társadalom mint 100 vagy 200 évvel ezelőtt volt.

Durrell (törölt) 2017.05.02. 15:35:40

Azon vitatkozni, hogy kinek van igaza, ki az önzőbb, kinek jobb az életstílusa teljesen felesleges. Sajnos nagyon emberi tulajdonság, hogy ÉN A TÖKÉLETES EMBERPÉLDÁNY csak akkor tudok kiteljesedni, ha mindenki mást magam alá nyomok. Ez így van az élet számos területén, hogy sikereim nagyságát mások legyűrésének száma határozza meg. Remélem azért vagyunk egy páran, akik ezen már felülemelkedtek. Botondék anno egy új párkapcsolati formát találtak maguknak, amelyben nagyon boldogok azóta is. De ők ezt nem csak átélik, élvezik, hanem „tesznek is érte”, szeretnék elfogadhatóbbá tenni a társadalom számára. Teszik ezt önmagukért és másokért is. (nem vagyok pszichológus hál’isten, de gondolom valami hasonlók motiváltak az írás kezdetén)
Nyilvánvaló, hogy minden szentnek maga felé, húz a keze. Mivel ez egy swinger-blog, nyilvánvaló, hogy inkább az előnyeit hangsúlyozza ki, de azért mindig szó van a veszélyekről is. Nekem sem tart senki puskát a fejemhez, mikor olvasom, tehát gondolom másoknak sem kötelező program. Nem swingerként, és elfojtott vágyak hiányában szenvedőként is élvezetes olvasmányok, mert megmutatja a tett mögötti igazi embert, ami számomra mindig a legérdekesebb. Ha csak szex lenne a téma, már rég itt sem lennék.
Nehéz kulturáltan vitatkozni. Mindig a másik magunk alá gyúrása a cél. Mások vagyunk. Szerencsére. Dögunalom lenne a világ, ha mindenki egyforma lenne.
Ja és a szex. A közönséges formából túl sok, az igényes tartalomból túl kevés van mindenhol. Nem irigylem a mai kamaszokat, inkább féltem őket, a média nagyon félrevezető, ezért is írtam, hogy kár, hogy divatként jelenik meg a swinger. Ahogy Botond is írta, ebbe bele is lehet rokkanni. Na ezek borzasztanak el. A szexnek örömforrásnak kell(ene) mindig lennie, és amikor mi cseszünk ki saját magunkkal, mert másoknak akarunk megfelelni, mindegy, hogy az a média, a divat, vagy a saját párunk, a legborzasztóbb, ami történhet. Mert hát kit utálhatunk végül? Csakis saját magunkat. És ennek sosem lesz jó vége…
Botondék részéről jogos igény, hogy felvállalhassák önmagukat, hiszen az elfojtás, frusztrációt okoz, és ez sem egy jó dolog. Gondolom ők sem szeretnék munkatársaikat szórakoztatni élményeikkel, de szeretnének úgy élni, nyugodtan felvállalhassák, hogy swinger-klubba járnak. A titkolásnak és felvállalásnak is vannak előnyei, hátrányai, és ez teljes egészében az ő döntésük. Valamennyire már felvállalás mellett döntöttek a blogindítás kezdetén, úgy gondolom. Engem egyáltalán nem zavarna, ha a munkatársam, a szomszédom swinger, homo/biszexuális, szado-mazo, vagy akár kakiszex-imádó lenne. Sőt barátom is lehetne! Nyilvánvaló párkapcsolaton belül már problémákat okozhatnának az eltérő igények, de vannak párok akik még ezen is túllépnek, és tudják tolerálni és elfogadni a másik másságát. Ennyi az egész élet!

2017.05.02. 18:45:45

Gyerekek. Ne idétlenkedjünk már. Az ember szexuális élete, szexuális beállítottsága, szokásai NEM tartoznak a nyilvánosságra, ha swinger, ha más. MAGÁNÜGY. Itt tehát nem a swinger megítéléséről van szó ab ovo, hanem arról, hogy ami magánügy, az nem tartozik másra.
Azon meg nem érdemes rugózni, hogy a swinger egy kisebbségre jellemző dolog, mert ez tény kérdése, s ha kisebbség, lehet akár perverziónak is tartani, (én személy szerint nem tartom annak), de ebbe most ne menjünk bele, hogy hivatalosan vagy csak a mainstream szerint is mely szexuális magatartás normális és mi nem az.

Siklósi Botond · http://swingerpar.blog.hu/ 2017.05.02. 19:18:41

@Kulics:
Néhány perce kaptam ezt a levelet az egyik olvasónktól, amit szó szerint idézek a munkakör kipontozásával: "Drága Botond!
Muszáj kiírnom magamból, mert ordítani tudnék a fájdalomtól.
Ma szembesültem a prűd társadalom torz tükrével, és mit mondjak, megalázva érzem magam.
Fönökasszonyom, aki prűd, puszta kíváncsiságból elolvasta egy kommentemet nyilvános oldalatokon, és még egy- két posztotokat.. ezt is csak azért mert ő elítéli , de mégiscsak bele olvasott valamiért. Finoman közölte velem, ez összeegyeztethetetlen hivatásommal. Tudod, hogy éreztem magam? Mint egy leértékelt, hibás áru.

2017.05.02. 22:49:15

@Durrell: pontosan, toleransnak nyitottnak kell lenni az elet ettol szep hogy sokfelek vagyunk tanulhatunk egymastol en nem regiben egy bdsm fenekelos fetisiztat faggattam szejjel hogy mi elvezete van a nok megkotozeseben es elfenekeleseben anelkul hogy megdugna oket. Erdekes volt. Amugy en mindig batran es felvallaltan beszeltem a szexualis eletemrol ha olyan volt a helyzet a kontextus sosem ereztem hogy takargatnivalom lenne de nyilvan nem funek fanak mondom el intim eletem reszleteit. Van a melohelyen egy fiu homosexualis es kvazi a neve utan rogton ez a kovetkezo info rola amit elmond magarol. Tultolja szerintem ezzel, konkretan: kit erdekel? Semmi bajom a homokkal ugyanolyanok mint barki mas. Van akiknek mar az oral vagy anal is a huha kategoria. Szoval szabadon de esszel.

2017.05.02. 22:50:01

@Siklósi Botond: még mindig NEM értem miért kell nyilvános posztokat a saját nevén írnia. Mindannyian látjuk hogy prűd a társadalom. Ebben nincs vita köztünk. Honnan az emberekben ez a kíméletlen közlésvágy, hogy őneki muszáj a saját nevében véleményt nyilvánitania, amikor erre millió példa van, hogy visszaélnek vele és retorziók érik. Ez a fájdalmas naivitás.. ehhh

2017.05.02. 22:50:20

@Kulics: szoval, aki nem monogam es huseges, az lelkileg eretlen? Vajon mikent jutottal eme gyermekded kovetkeztetesre?

Scheibe (törölt) 2017.05.02. 22:51:04

@Siklósi Botond: nem csak swinger temaban hatalmas ballepes, hogy valaki engedi, hogy mas is hozzaferjen maganeletenek reszleteihez, bocs de erre azt szoktak mondani hogy nagy az isten allatkertje ...

2017.05.03. 09:24:54

@Scheibe: "Vajon mikent jutottal eme gyermekded kovetkeztetesre? "
az évek, meg a rutin :-)P

Scheibe (törölt) 2017.05.03. 09:53:43

@Kulics: érdekes, ugyanezen az alapon én épp az ellenkező következtetésre jutottam

Durrell (törölt) 2017.05.03. 14:29:09

Ne aggódjatok:-) Mindkettőtöknek igaza van. Csak kicsit másképp. Ettől változatos az élet. Csak a szurkálódó részt hagyjátok ki, és máris remek vita lesz. Kaptok végül egy idézetet az igazi Durrelltől:
Sokat megtanultam a virágokkal kapcsolatban. Éppen olyanok, mint az emberek. Ha sokat rakok együvé, egymás idegeire mennek és elfonnyadnak. Ha bizonyos fajtákat összekevernek, valami utálatos osztályöntudat fejlődik ki bennük!

Scheibe (törölt) 2017.05.03. 21:02:25

@Durrell: :D
süti beállítások módosítása